Projecte 15/16

Estem a la província de Matabeleland Nord, al oest de Zimbabwe. Dins d’aquesta provincia el projecte es centra a Victoria Falls, on farem un assaig entre Villa Victoria, casa del fundadors del projecte, al barri Township, lloc de cases amb jardí de alt nivell de vida aquí. Victoria Falls és un lloc molt turístic el qual genera ambient de contrastos entre estils de vida molt diferents. I KO MPISI Village, a 20 km d'aquí, on viuen de forma tradicional amb cases anomenades huts, fetes d'adobe, sostres de elephant grass, el terra fet d'argila i caca de vaca i poca disponibilitat d'aigua en general.

Aquí el grup linguístic que predomina és Ndebele, els quals són un 20% aprox. en tot Zimbabwe, la resta són Xona, és per això, ens explica José Luís, que el president del país sempre serà Xona, com ho és Robert Mugabe.

El projecte d'Àfrica Crece.

  • Proporcionar tècniques de cultiu que millorin els cultivars en els Villages basats en agricultura orgànica.
  • Introduir noves varietats, més productives, per autoconsum i per crear excedents i obrir mercat. Idea cooperativista entre els Villages, organització de cultius i intercanvi entre ells.
  • Incrementar la temporada de cultiu d’hortalisses, avançar l'inici de plantació a l’estació seca amb tècniques basades en l'us mínim d'aigua i la regeneració del sòl. 
Huts del Village

La nostra labor

Objectius:

Nosaltres hem vingut aquí amb dues vies de recerca. 
Un estudi comparatiu entre llavors de Zimbabwe o Suth Àfrica, que són les que utilitzen normalment, i de Catalunya, de l'empresa Fitó S.A.
Farem un assaig experimental plantant amb parcel·les de 16 plantes i fent repeticions d'aquestes. Plantarem en tres llocs diferents anomenats a l'inici.

L'altra via és recerca amb nemàtodes, obtenció de mostres de sòl de diferents parcel·les per veure quins nematodes hi ha i quanta població. La observació de les mostres amb microscopi les farem a Bulawayo, a la Lupane State University.


IDEES PELS OBJECTIUS

SOL: construcció d'umbracles per reduir la insolació, estructura de troncs i teixit amb fulles.
SÒL: Disposem d’un sòl arenós. De pH àcid. Afegir-hi cendra per alcalinitzar.
Activar el sòl amb matèria orgànica, minerals i microorganismes. Provar solucions tipo Bocashi, buscar idees per a la fabricació de fermentats, biofertilitzants, etc.
Protegir-lo del sol amb mulching, perquè s’hi instal·lin microorganismes i creïn un ecosistema.
Fulles de blat de moro a 40cm sota el sòl, retenció de l’aigua, evitar la lixiviació.
PLAGUES: Localització del camp de cultiu, sota vent, evitar aranya roja,  àfids i altres plagues que es desplacen amb el vent. Producció de amaçarats de plantes preventius o plaguicides.
Solarització pels nematodes.

Estem obertes a idees per millorar qualsevol dels punts anteriors!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada