Victoria Falls

Avui us presentem el que poca poc s’està convertint en el nostre poble a Àfrica. Tothom coneix Victoria Falls per les famoses cascades que li donen nom, Mosi-oa-tunya en la llengua local (Ndebele) que significa el fum que trona.
Es tracta d’un destí molt turístico n sempre hi ha gent arribant i marxant, quedant-se no gaire més de quatre dies normalment, en qualsevol dels variats hotels o lodges que hi ha al centre i la perifèria els quals ofereixen activitats d’aventura, safaris i creuers pel riu Zambezi.

Ara bé, si no vens a pasar només quatre dies, tota aquesta activitat turística queda en un segon plà i s’avança el de les comunitats que aquí viuen.
A Victoria Falls coincideix gent de tota la provincia que busca sobreviure gràcies al turismo. Si ens allunyem del centre trobarem tres barris diferents : Mukosana, Chinotimba i el Township.
Chinotimba és el barri originari de Victoria Falls i també significa “fum que trona”. Personalment, un dels llocs on (si no t’axafa el calor) és genial fer un volt. Allà trobem el COMESA Market, una sèrie de paradetes on venen tot tipus de robes i aparells electrònics, tots provinents de Sudàfrica. També està l’ “Old Market” on es poden comprar fins a cinc tipus diferents de mongeta seca, cacahuets, peixets assecats, verdures fresques i deshidratades i fruita. A més dels mercats a la zona industrial hi ha tallers mecànics, algún bar, carnisseries, escoles, etc.
Totes les cases tenen jardinet on cada familia disposa d’un petit hort on cultiven majoritariament chomolya, rap o kobo, que juntament amb el Mealie-Meal són la base de la seva dieta.

Podem passejar tranquilament per Chinotimba que no passarà pas res, la gent és molt amigable i quan els hi hem preguntat per pasar a casa seva i veure els seus horts, sempre ens obren les portes.
El township és el barri més burgès, residencial i menys dens, on les cases disposen totes de jardins molt ben cuidats i terrenys amplis. Es troba tot just al costat del centre en el qual hi ha botigues des souvenirs, oficines turístiques, restaurants, bars i supermercats.
Mukosana és el barri més “nou”, molt similiar a Chinotimba però amb menys moviment comercial.

A grans trets això és el que és Victoria Falls, el primer lloc on ens hem instal·lat i totalment diferent a Lupane, però amb un gran encant darrere dels hotels.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada