Aquí comença un nou capítol d’aquest projecte. Som la Bruna i la Queralt,
dues estudiants d’enginyeria Agroambiental i Agrícola respectivament, a l’Escola
Superior d’Agricultura de Barcelona.
Vam arribar a Victoria Falls el dilluns i ja estem completament
instal·lades. Tot i així, seguim aclimatant-nos al sol i al calor de Zimbabwe.
Amb aquests quatre dies hem pogut tenir un primer contacte amb la gent i l'entorn que ens acompanyaran aquests pròxims tres mesos.
Descobrint la zona! Us presentem el Big tree!! |
En la nostra estada tractarem d’establir un cultiu de moringas (arbre molt important nutricional
i medicinalment) i seguirem amb la provatura de l’associació de
blat de moro- lleguminosa que iniciaren en Marcos i l’Héctor. L'emplaçament del projecte es troba a KO Mpisi a uns 14 Km de Victoria Falls. A més a més, seguirem
amb la recerca de noves llavors i tècniques de cultiu als villages de la zona i
a la gent local d’aquí.
La setmana que ve farem una visita i una primera presa de contacte del
village i de la parcel·la on farem la futura plantació. Ja us anirem
informant de com avança tot! Això sí, anem ben preparades cap el village! La Lucy, una local, ens ha ensenyat com menjar Sadza, un plat típic i tòpic de la zona. Aquest l'hem acompanyat amb Bream, un peix del riu Zambezi.
INICIO DE LA INMERSIÓN
Aquí empieza un nuevo capítulo de este proyecto. Somos Bruna y Queralt, dos
estudiantes de ingeniería Agroambiental y Agrícola respectivamente, de la
Escuela Superior de Agricultura de Barcelona.
Llegamos a Victoria Falls el lunes y ya estamos completamente instaladas.
Aún así, seguimos aclimatándonos al sol y al calor de Zimbabwe. Con estos
cuatro días hemos podido tener un primer contacto con la gente y el entorno que
nos acompañarán estos próximos tres meses.
En nuestra estancia trataremos de establecer un cultivo de moringas (árbol
muy importante nutricional y medicinalmente) y seguiremos con la prueba de la
asociación de maíz- leguminosa que iniciaron en Marcos y Héctor. El
emplazamiento del proyecto se encuentra a KO Mpisi a unos 14 Km de Victoria Falls.
Además, seguiremos con la investigación de nuevas semillas y técnicas de
cultivo a los villages de la zona y a la gente local de aquí.
La semana que viene haremos una visita y una primera toma de contacto con
el village. ¡Ya os iremos informando de cómo avanza todo! Eso sí, vamos bien
preparadas para el village! Lucy, una local, nos ha enseñado como comer Sadza,
un plato típico y tópico de la zona. Este lo hemos acompañado con Bream, un
pescado del río Zambezi.
Sadza amb Bream. Deliciós! |
Queralt i Bruna