dilluns, 5 de febrer del 2018

Descobrint nous racons de Zimbabwe

Avui volem compartir una experiència preciosa que vam viure a Binga el cap de setmana del 20 de gener. Aquest és un poble situat al costat del Llac Kariba i es troba a uns 400 km de Victoria Falls. El viatge amb cotxe va ser força feixuc però l’experiència va valdre molt la pena! 

L’objectiu de la nostra visita, a part de descobrir una altra zona de Zimbabwe, era visitar i conèixer l’orfenat Sunrise’s Children Home. Aquest orfenat es va construir al 2012 per la ONG Manos Unidas i actualment està subvencionat per entitats com: Foundation Lola’s Kinder, la Diputació de Còrdova i Amigos de Zimbabwe. El centre es va obrir el Maig de 2014 i està dirigit per una congregació de monges misioneres. Entre elles hi ha la Lola Pérez, una cordovesa que viu aquí a Zimbabwe des del 1982. Va ser arrel d’ella que vam conèixer aquest fantàstic projecte.

Panoràmica de l'orfenat.


L’orfenat acull infants i joves d’edats molts diverses. Actualment hi ha 14 nens d’entre 1 any i mig i 18 anys amb unes situacions personals molt variades; alguns són orfes o els seus familiars no se n’han pogut fer càrrrec i d’altres han patit maltractaments i abusos sexuals per part d’algun familiar. Tot i aquestes realitats tant dures, la tasca que fan les monges amb i per aquests nens és molt lloable. Ens va sorprendre molt l’ambient que han aconseguit crear a la casa, s’hi respira tanta tranquil·litat, harmonia i amor… és una atmosfera fantàstica per criar i educar a la mainada. A més, tot i ser una família nombrosa, s’organitzen molt bé i es distribueixen les feines entre tots. Des dels més petits fins als més grans participen molt activament i amb molta iniciativa en el dia a dia de la casa. 

A part de conviure amb aquesta gran família, vam poder visitar l’escola de primària on estudien els infants. Aquesta ofereix formació a més de 700 alumnes i disposa d’un gran nombre d’aules, d’un hort, d’un gran pati i fins i tot d’alguns espais exteriors acondicionats per fer-hi classes “a la fresca”.

Escola de Binga.

L’últim dia de la nostra estada Binga vam tenir la gran sort de poder presenciar la missa del poble. Va ser un moment molt màgic, ple de festivitat i joia on vam gaudir d’autèntics càntics i balls africans. Va ser molt emocionant poder sentir l’energia i la passió que es respirava a l’església. 

Aquesta és la preciosa església de Binga.
Té un estil similar als "Huts" dels villages però amb una estructura més complexa.

Després d’aquest acte ens vam acomiadar de la gent i… cap a Victòria Falls hi falta gent!

Estem molt contentes d’haver tingut la oportunitat de visitar aquest lloc. Va ser un cap de setmana molt interessant i enriquidor en el qual vam poder conèixer noves realitats d’aquest fantàstic país.



Queralt i Bruna