divendres, 11 de maig del 2018

Ngiyabonga Zimbabwe!

Toda la cosecha de pepinos y judías verdes que se consiguió se vendió a los profesores de la escuela y los beneficios que se obtuvieron están destinados a la compra de nuevas semillas para empezar el nuevo ciclo de cultivo.  Con todo cosechado, una de las últimas tareas que tuvimos en el huerto fue la de volver a aplanar el terreno y descompactarlo para seguidamente aplicar manure y compost con la finalidad de mejorar la calidad del suelo ya que la lixiviación de nutrientes que sufren las tierras debido a las fuertes lluvias es muy elevada.

El nuevo curso de agricultura que se está creando tiene como fecha de inicio el mes de octubre de este año con la llegada de los nuevos voluntarios de la UPC. Las clases las impartirán los voluntarios de la UPC, los voluntarios de la Lupane State University y el profesor de agricultura de Dadani School. Para este curso de 8 meses hemos redactado el temario de las 11 asignaturas que se impartirán, entre ellas están la protección de cultivos, degradación de suelos, producción animal, las clases tendrán una duración de 4 horas al día durante 5 días a la semana, todas las asignaturas tienen contenido teórico y práctico. Para llevar a cabo las prácticas se utilizará el terreno que se ha ocupado en esta etapa del proyecto y la intención es dar uso a la otra parcela que hay disponible, se tiene pensado que las prácticas también incluyan salidas a Lupane para que los alumnos tengan un primer contacto con el material de laboratorio, salidas a explotaciones en las zona ...

También nos hemos encargado del presupuesto, aunque ha quedado pendiente acordar cuales serán las tasas que tendrán que pagar los alumnos. Debido a la proximidad de las elecciones la publicidad por radio, televisión... está limitada a las campañas electorales por lo que hasta la realización de estas la promoción de este nuevo curso deberá hacerse boca a boca entre los habitantes de Victoria Falls.

Fue difícil decir adiós a este maravilloso país, despedirse de su gente, de sus sabanas, de sus ríos,de sus atardeceres, de su energía…
Estos tres meses nos han regalado mil y una aventuras, días tan increíbles que son difíciles de explicar a alguien que no lo ha vivido.
Solo nos queda dar las gracias por haber podido participar en este proyecto que poco a poco va tomando forma, que nos ha permitido experimentar otra parte del mundo y enriquecernos con su cultura.







Ngiyabonga Zimbabwe!



Xavi y Natalia
___________________________________________



Tota la collita de cogombres i mongetes que es va aconseguir es va vendre als professors de l'escola, els beneficis que es van obtenir estan destinats a la compra de noves llavors per començar el nou cicle de cultiu. Amb tot collit, una de les últimes tasques que vam tenir a l'hort va ser la de tornar a aplanar el terreny i descompactar per seguidament aplicar manure i compost amb la finalitat de millorar la qualitat del sòl ja que la lixiviació de nutrients que pateixen les terres a causa a les fortes pluges és molt elevada.

El nou curs d'agricultura que s'està creant té com a data d'inici el mes d'octubre d'aquest any amb l'arribada dels nous voluntaris de la UPC. Les classes les impartiran els voluntaris de la UPC, els voluntaris de la Lupane State University i el professor d'agricultura de Dadani School. Per a aquest curs de 8 mesos hem redactat el temari de les 11 assignatures que s'impartiran, entre elles hi ha la protecció de cultius, degradació de sòls, producció animal... les classes tindran una durada de 4 hores al dia durant 5 dies a la setmana, totes les assignatures tenen contingut teòric i pràctic. Per dur a terme les pràctiques s'utilitzarà el terreny que s'ha ocupat en aquesta etapa del projecte i la intenció és donar ús a l'altra parcel·la que hi ha disponible, es té pensat que les pràctiques també incloguin sortides a Lupane perquè els alumnes tinguin un primer contacte amb el material de laboratori, sortides a explotacions en la zona ...

També ens hem encarregat del pressupost, tot i que ha quedat pendent acordar quines seran les taxes que hauran de pagar els alumnes. A causa de la proximitat de les eleccions la publicitat per ràdio, televisió... està limitada a les campanyes electorals de manera que fins a la realització d'aquestes la promoció d'aquest nou curs s'ha de fer boca a boca entre els habitants de Victoria Falls.

Va ser difícil dir adéu a aquest meravellós país, acomiadar-se de la seva gent, de les seves sabanes, dels seus rius, dels seus capvespres, de la seva energia ...
Aquests tres mesos ens han regalat mil i una aventures, dies tan increïbles que són difícils d'explicar a algú que no l'ha viscut.

Només ens queda donar les gràcies per haver pogut participar en aquest projecte que a poc a poc va prenent forma, que ens ha permès experimentar una altra part del món i enriquir-nos amb la seva cultura.




Ngiyabonga Zimbabwe!


Xavi i Natalia